12. 9. 2009
Další letní tvoření a něco navíc
Jak jsem slíbila další inspirace. Obrázky teď čekají na opravdové zarámování.
Přidám jednu lahůdku. Ve Francii známé jako Ratatouille, já tomu říkám Letní michemache, protože mám ráda jídla rychlá, jednoduchá a chutná. Rychlá a jednoduchá proto, abych mohla tvořit a netrávila příliš času v kuchyni, a chutná?... to snad není třeba komentovat.
A co potřebujeme?Pro 2 porce:
1 lilek
3 rajčata
1 cuketa (nejlepší tak 15cm velká)
1 paprika (barva záleží na vás)
cibule
česnek (množství dle chuti každého)
olivový olej (dá se použít i slunečnicový)
provensálské koření
Lilek nakrájíme na plátky, dáme do mísy, posolíme a necháme 10 minut pustit vodu. Rajčata spaříme a odstraníme slupku.
Mezitím co lilek pouští vodu, nakrájíme na plátky cibuli, papriku(samozřejmě bez jader), cuketu, česnek a spařená rajčata.
Po 1O min vymačkáme z lilku vodu a dáme ho k ostatním surovinám. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme rajčata a papriku. Dusíme 1O min. Potom přidáme vše ostatní, posypeme kořením, dle chuti osolíme, opepříme a ještě dalších 20 min dusíme, až je šťáva vydušená. Podáváme s chlebem.
Přidávám foto přímo z akce.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.