Karty stránky

8. 1. 2015

Nový rok, nové výzvy

Vítejte v novém roce. Doufám, že novoroční předsevzetí vás ještě neopustilo a po malých krůčcích ho realizujete. Já jsem si žádné předsevzetí nedala, beru vše tak jak přichází a tak jsem 8.1. odstartovala rok dalším pořádáním a lektorováním kurzů Zentangle®, v prostorách brněnského Terapeutického  Centra Mandala.
Co je Zentangle už jsem v předchozích článcích zmiňovala, věnuji se mu již přes 2 roky a není tedy třeba znovu opakovat.( kdyby ale přesto někdo nevěděl, tak tady je článek a moje začátky)  Tyto kurzy jsou zaměřeny na zvládnutí základní techniky tohoto úžasného meditativně - relaxačního umění. Protože nejsem certifikovaný učitel Zentangle, neučím přesné postupy, ale volnou tvorbu tzv. ZIA (ZentangleInspiredArt) tedy umění inspirované Zentangle. Na kurzu se naučíte kreslit jednoduché, ale přitom složitě vypadající vzory, které potom spojíte do krásných obrázků a domů si odnášíte radost z vytvořeného díla. Další takový kurz proběhne dne 23.ledna a přihlásit se můžete ZDE.... 
V kurzu učím kreslit originál Zentangle vzor PARADOX, který má obrovský úspěch. Z velmi složitě vypadajícího vzoru vznikají jedinečná díla. 


A protože vzor je založen na jednoduchém trojúhelníku, vytvořila jsem pro kurz speciální mandalu právě a jen z trojúhelníků. Účastníci kurzu si na této mandale, ať už přímo na kurzu, nebo v klidu domova, tento vzor mohou zkoušet. Předloha je volně ke stažení. 

... použití vzoru PARADOX ve výše zmíněné mandale ( je to ten "mušličkový" vzor)



...takhle si na kurzu hrálo dítě školou povinné



....a zde soustředěná tvorba účastníka kurzu a vzor Paradox



Na kurzu Zentangle si hrajeme. Nic není povinné, každý si může vzory přizpůsobit podle svého. Některé nám, pravda, trvají trochu déle, než přejdou do ruky a než se nám v hlavě srovnají ty naše mozkové hemisféry. Ale jak si dají říct, nejde to zastavit a ruka už sama kreslí.Radost, která následuje je nepopsatelná, to se musí zažít. 
Jestli i Vy chcete začít nový rok něčím neobvyklým, přijďte na kurz Zentangle dne 23.ledna od 16.00 hod., budete vítáni. Přihlásit se můžete ZDE...

Mějte se krásně Ája

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.